Virtualisatie software

Omdat ik een virtuele omgeving in wil richten om wat te experimenteren met Python en MySQL moet ik op mijn PC virtualisatie software installeren. Tijdens de periode die ik gewerkt heb bij een CMS bouwer uit Delft gebruikten wij altijd VMware voor het opzetten van virtuele testomgevingen. Omdat ik dit wel een fijn pakket vond wil ik dat ook graag op mijn PC installeren. Op de website van VMware zie ik dat hiervoor twee producten in aanmerking komen, Workstation 12 Pro en VMware Workstation Player.

Hier een vergelijking van de gratis VMware Workstation Player en VMware Workstation 12 Pro. Als je een beetje serieus aan de slag wilt dan zie je dat de gratis versie wel een beetje te kort schiet.

Omdat VMware Workstation 12 Pro rond de 250 Euro kost en Hyper-V van Microsoft gratis met mijn OS meekomt ga ik Hyper-V eerst proberen.

Installatie Hyper-V op Windows 10 Pro

Op de website van TenForums staat een goede installatiehandleiding voor Hyper-V.

De installatie van Windows 10 Pro op Hyper-V verliep vlekkeloos. Nu alle benodigde updates uitvoeren en daarna MySQL installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *